VO in Actie steunt landelijke onderwijsstaking op 15 maart

Vakbonden hebben voor 15 maart een landelijke onderwijsstaking aangekondigd. Van kleuterjuf tot hoogleraar, voor het eerst leggen docenten uit álle onderwijslagen het werk neer. Een terechte actie? ”Het is pas genoeg als wij op de werkvloer verschil gaan merken.” Dat zei Kim van Strien op 9 januari in Stand.nl op NPO Radio 1. Van Strien is docent Frans en initiatiefnemer van VO in Actie.

Hoewel de regering dit jaar 1,9 miljard extra investeert in onderwijs, vindt Van Strien dat nog niet voldoende. ”Wij krijgen geen extra budget en er wordt niks gedaan aan de werkdruk”, zegt zij. ”Daarbij is de kwaliteit van het onderwijs de afgelopen twintig jaar echt achteruit gegaan. Dat weten we al heel lang, maar we doen er niets mee. Dat vind ik heel kwalijk.” Luister hier de uitzending van Stand.nl van 9 januari terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *