VO in Actie: mail of bel met Arie!

VO in Actie roept leraren op om de problemen die zij dagelijks tegenkomen rechtstreeks bij minister Slob te melden. De actiegroep steunt met deze oproep Rolf Hut, wetenschapper bij de TU Delft, in zijn blog ‘Waarom ik een dag staken stom vind en toch steun’. Op deze manier hoopt Hut gehoor te krijgen van de minister. VO in Actie vindt dit een goede initiatief en roept daarom iedereen op mee te doen aan deze actie.

Afgelopen vrijdag stonden ruim 40.000 mensen op het Malieveld om het kabinet te vragen meer te investeren in het onderwijs. Het was een historische staking aangezien het hele onderwijsveld de handen ineen hadden geslagen. Van basisschool tot aan de universiteiten, overal werd gestaakt.

Minister Slob liet weten het goed te vinden dat leraren hun frustratie op deze manier kunnen tonen. Docent Hut geeft aan dat staken geen therapie is, maar een signaal naar de politiek. Het onderwijs verkeert in zwaar weer. Leraren maken zich sterk voor een eerlijke beloning en gezonde werkdruk en voelen zich niet gehoord door deze minister en het kabinet.

Samen met Hut roept VO in Actie daarom docenten op om minister Slob te bellen of te mailen. Ook ouders, studenten, leerlingen en schoolleiders worden uitgenodigd mee te doen aan deze actie. Arie Slob is te bereiken via: 070-4123456. Geen tijd om te bellen? Mailen kan ook: kies hier welke woordvoerder van OCW voor je specifieke onderwijsgroep verantwoordelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *