VO in Actie staakt op 6 november!

VO in actie doet absoluut mee aan de staking van woensdag 6 november. Wij nodigen alle (vo-)leraren uit om mee te doen! Laat ook jouw stem horen. Staak voor beter onderwijs in heel Nederland! Wij zullen in ieder geval deelnemen in Den Haag, maar we hopen dat bij alle regiodemonstraties vo-docenten goed vertegenwoordigd zullen zijn. Volg ons op Twitter en maak deze actie ook groot online: https://twitter.com/VOinactie.

VO in actie is een actiegroep (geen bond) die actievoert om het voortgezet onderwijs te verbeteren. We willen zichtbaar maken wat de problemen zijn in het voortgezet onderwijs en steunen acties om oplossingen dichterbij te brengen. Ons grootste belang is de werkdrukvermindering: als de werkdruk in het voortgezet onderwijs minder wordt, blijven leraren overeind, wordt ons werk aantrekkelijker (nieuwe leraren!) en het onderwijs beter: #tijdvoorkwaliteit. Dit kan dankzij lessenreductie (vastgelegd in de cao) en (eventueel) kleinere klassen. In het voortgezet onderwijs is vooral sprake van een kwalitatief tekort: veel lessen worden on(der)bevoegd gegeven. Het is ook minder zichtbaar dan in het primair onderwijs wanneer een leraar ziek is – de klas heeft gewoon een tussenuur. Via ons Twitter-account delen we cijfers en voorbeelden van de problemen die er in het voortgezet onderwijs zijn, zodat het wel duidelijk wordt. Elke vrijdag geeft de #vrijdagvacatureteller weer wat de statistieken zijn van de vacatures in het onderwijs, in totaal, voor de grote steden en voor de tekortvakken. Zo staat de teller voor Nederlands al een tijdje rond de tachtig tot negentig vacatures. Dit betekent dat er voor zo’n tienduizend leerlingen een docent Nederlands wordt gezocht…

Waarom is het convenant van 1 november niet voldoende? In de eerste plaats biedt het convenant helemaal geen structurele oplossingen voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt amper gehoor gegeven aan de eisen die in het noodpakket neergelegd werden. Zie deze tabel :

Steun ons daarom op 6 november en staak mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *