Leraren de straat op voor beter onderwijs


Leraren lopen tijdens de onderwijsstaking in een protestmars met spandoeken naar De Kuip in Rotterdam.
Foto: Robin van Lonkhuijsen/ANP

Tienduizenden leraren van zo’n 4300 scholen deden afgelopen donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari mee aan de onderwijsstaking om aan het kabinet duidelijk te maken dat er honderden miljoenen euro’s in het onderwijs moeten worden geïnvesteerd om de lerarentekorten aan te pakken, de hoge werkdruk te verlichten en de salarissen te verhogen.

“Ik sta hier vandaag omdat de kwaliteit van ons onderwijs achteruitholt”, zo verwoordde Kim van Strien, docent Frans, het tegenover zo’n 7000 collega’s in De Kuip, waar leraren vanuit drie punten in Rotterdam-Zuid naartoe waren gelopen. “Ik sta hier voor al mijn collega’s die thuiszitten met een burn-out. Minister Slob, geef ons het salaris dat wij verdienen. Maar het allerbelangrijkste: geef kinderen het onderwijs dat zij verdienen.” De toespraak werd met gejuich ontvangen.

Niet alleen in De Kuip, maar met protestmanifestaties en marsen in diverse binnensteden hebben leerkrachten opnieuw massaal hun ongenoegen laten blijken. Zo waren er ook veel stakers bijeengekomen, onder meer op de Dam in Amsterdam en op het Lange Voorhout in Den Haag. Minister Arie Slob liet zich bij geen enkele manifestatie zien. Hij ging op werkbezoek bij een aantal scholen om daar met leerlingen en enkele ouders te praten. Ook gaf hij aan dat hij niet zou komen met extra geld om de problemen in het onderwijs het hoofd te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *